Gratinerade musslor i aromsmör (4 personer)
|
Tidsåtgång ca 50 minuter
|
|
Detta behöver du:
|
4 dussin stora musslor
|
1 knippa persilja
|
2 klyftor vitlök
|
150 g smör
|
1 kaffekopp skorpmjöl
|
salt & peppar
|
|
Gör så här:
|
Skär smöret i småbitar och låt
dessa mjukna i en skål i rumstemperatur.
|
Skrubba och tvätta musslorna. Lägg
dem i en gryta och sätt på stark värme,
så att de öppnas (ca 10 minuter). Skaka om.
|
Sätt ugnen på 275-300° C.
|
Skölj, torka och hacka persiljan.
|
Skala och hacka vitlöken.
|
Rör in vitlök och persilja i det rumsvarma
smöret.
|
Salta, peppra och blanda väl.
|
|
Låt musslorna ligga i sina öppna
skal och täck dem med ett lager av aromsmöret.
|
Strö över skorpmjöl.
|
Ställ musslorna på en plåt
eller i en gratinform och gratinera dem i 5 minuter.
|
Servera direkt från ugnen!
|
|
|