Vattenkikaren

Samarbete

Redovisning av PRAO-period vid TMBL
Av Alexander Gyllenstig Nielsen, Klass 8B Flatåsskolan, Högsbo


 

Detta är en av dom många sakerna som jag fick testa på under min prao ute på Tjärnö. Just på denna bild så håller jag på med att hälla upp lite sediment i en folie-form för att sedan väga den.
 

Här sitter jag och fyller i nederbörds värden från år 1980-1997 något i den stilen, fast jag hann bara till och med 1984. Alla värden och alt sådant kan man sedan läsa på Bertils brygga (http://tmbl.gu.se/BertilsBrygga/).

Här är en helt vanlig bild på labbet där jag hade min prao och en bild på utsikten från ett utav rummen.
 

Här till bringade jag min mesta tid på labbet. Det jag gör nu är och plocka ut olika maskar, kräftdjur, musslor och snäckor. Lars var den jag tillbringade mest tid med på labbet (stockholmare).
 
 


 

Här ser ni ett sediment prov som jag håller på att plocka ut djur ifrån.

I detta rum jobbar de med DNA. Dom apparaterna framför mig heter PCR maskiner. Med dom gör man kopior på DNA längor. Detta gör man för att det skall bli lättare att se vilka djur som är släkt.


 

 

 

Labbet har sinn egna lilla havs tulpan odling i ett rum för sig. Deras smått vuxna larver använder dom till ett projekt som går ut på att hitta något bättre än dom giftiga båt färgerna.
 

Dessa kort som kommer nu är tagna nere i akvarie rummet. Här jobbade jag med att göra rent rutorna från alger.

 

Jag vill gärna varna er som är känsliga för att det kan komma två hemska bilder på en utrotningshotad varelse som det bara finns ett exemplar utav.


 

utrotnings hotad Gaisare
 

Min hand ledare Mats 'the king'.


Hem    Innehåll    Inspiration    Fakta    Samarbete
© Vattenkikaren 1998   Tjärnö marinbiologiska laboratorium, Strömstad
Bo Johannesson | Martin Larsvik | Lars-Ove Loo | Helena Samuelsson