Gratinerade musslor i
aromsmör (4 personer)
|
Tidsåtgång ca 50 minuter
|
|
Detta behöver du:
|
4 dussin stora musslor
|
1 knippa persilja
|
2 klyftor vitlök
|
150 g smör
|
1 kaffekopp skorpmjöl
|
salt & peppar
|
|
Gör så här:
|
Skär smöret i
småbitar och låt dessa mjukna
i en skål i rumstemperatur.
|
Skrubba och tvätta
musslorna. Lägg dem i en gryta och
sätt på stark värme,
så att de öppnas (ca 10
minuter). Skaka om.
|
Sätt ugnen på
275-300° C.
|
Skölj, torka och hacka
persiljan.
|
Skala och hacka vitlöken.
|
Rör in vitlök och
persilja i det rumsvarma smöret.
|
Salta, peppra och blanda
väl.
|
|
Låt musslorna ligga i sina
öppna skal och täck dem med ett
lager av aromsmöret.
|
Strö över
skorpmjöl.
|
Ställ musslorna på en
plåt eller i en gratinform och
gratinera dem i 5 minuter.
|
Servera direkt från ugnen!
|
|
|